De senaste comebacken i Premier League-säsongen 2023/24 - rankade

06 April 2024 2533

Vi har redan denna säsong blivit bjudna på en stor mängd Premier League-comebacks.

Beslutet att förlänga förlängningstiden för även de minsta stoppen i spelet har lett till en ökning av sena mål och sena vändningar. Vi är här för den dramatiken.

Här är de bästa vändningarna hittills denna säsong, rankade efter hur sena och underhållande de var.

Vi börjar den här listan med oavgjorda matcher eftersom de tekniskt sett inte är comebacks, men de var fortfarande hektiska. Manchester City hade inga problem alls i sin hemmamatch mot Crystal Palace, de ledde med 2-0 in i de sista 15 minuterna av ordinarie tid. Ett dåligt samspel tillät Jean-Philippe Mateta att skjuta Palace på samma nivå innan Michael Olise sköt hem en straff på 95:e minuten efter att Phil Foden hade fällt Palaces första målskytt. Man City 2-2 Crystal Palace: Spelarbetyg då mästarna slänger bort sin tvåmålsledning

Några veckor före den matchen mot Palace, hade City reducerats av en straff mot Chelsea. Cole Palmer, som endast bytte Etihad Stadium för Stamford Bridge den sommaren, rullade in från 12 yards på 95 minuter för att säkra oavgjort efter Rodri verkade ha vunnit det för City bara tio minuter tidigare. Chelsea 4-4 Man City: Spelarbetyg då Palmer gör ett dramatiskt kvitteringsmål i Premier League-klassiker

När vi kommer till vinster börjar vi med en som inte var sen i den stora planen på denna lista, men var imponerande ändå. Bournemouth låg under med 3-0 mot Luton i halvtid av deras omspelade match i mars, men lyckades vinna 4-3 tack vare fyra mål efter pausen, när Antoine Semenyo fullbordade vändningen på 83 minuter. Bournemouth ansluter till Premier Leagues elitklubb efter otrolig comeback-seger mot Luton

West Ham missade chansen att ta ett stort steg mot en fjärde raka säsong av europeisk fotboll när de tappade en 3-1 ledning uppe i Newcastle. En kontroversiell straff från Alexander Isak minskade underskottet till ett mål på 77 minuter innan Harvey Barnes kvitterade sex minuter senare. I den sista minuten av ordinarie tid, sköt Barnes hem en dundrande seger. Newcastle 4-3 West Ham: Spelarbetyg då sen dubbelsnick från Barnes ger Magpies kaotisk vinst

Efter att ha legat under med 1-0 och spelat med bara 10 man för större delen av matchen, skulle man ha förstått om Liverpool hade gett upp i sin tidiga säsongsturné till Newcastle. Men Jurgen Klopps män höll ut och belönades med en av säsongens tidiga comebacks, med Darwin Nunez som slog in mål på 81:a och 93:e minuten. Newcastle 1-2 Liverpool: Spelarbetyg då Nunez dubbel ger otrolig comeback-seger

Du skulle förmodligen räkna med en bekväm Liverpool-seger när du ser att de har Fulham hemma i horisonten, men detta var långt ifrån en promenad i parken för Reds. Bobby De Cordova-Reid satte the Whites 3-2 på 80 minuter efter att hans lag hade kämpat tillbaka två gånger från ett målunderläge, men det fanns fortfarande två ytterligare stryk att komma. Wataru Endo förde tillbaka Liverpool till oavgjort på 87 minuter, och Trent Alexander-Arnold tillhandahöll det vinnande målet sekunder senare. Starta firandet. Liverpool 4-3 Fulham: Spelbetyg när Alexander-Arnold avgör 7-målspektakel

Ange Postecoglous Tottenham startade 2023/24 säsongen starkt, men deras säsong stötte på ett stort problem i en 4-1-förlust till Chelsea i början av november. Skador och avstängningar tvingade Spurs att göra flera ändringar inför deras efterföljande resa till Wolves, men de tog tidig ledning genom Brennan Johnson. Men hemmalaget fortsatte knocka på dörren och vände helt matchen tack vare mål från Pablo Sarabia på 91 minuter och Mario Lemina på 97. Wolves 2-1 Tottenham: Spelarbetyg då dubbel i tilläggstid knäcker Spurs

Detta är ett ganska speciellt inslag - Manchester United ledde 2-1 mot Arsenal efter 89 minuter, men förlorade ändå med 3-1. Är inte det bara fotboll, va? Alejandro Garnachos vinnare räknades bort av VAR för en extremt marginell offside, och Gunners samlade sig för att göra två mål på tilläggstid. Declan Rice satte hemmalaget i ledningen på 96 minuter och Gabriel Jesus avgjorde matchen med 101 på klockan. Arsenal 3-1 Man Utd: Spelarbetyg när Rice & Jesus stjäl sen vinst för Gunners

Enda gången en sådan match gick Uniteds väg denna säsong var hemma mot Brentford. The Bees var robusta efter Mathias Jensens första halvöppning, men släppte in två mål till Scott McTominay på 93:e och 97:e minuten för att förstöra en berömd seger på Old Trafford. Man Utd 2-1 Brentford: Spelarbetyg då McTominay gör två mål på tilläggstid för att säkra comeback

Tottenham fought off the dreaded Manager-of-the-Month curse in some style back in September.Postecoglou's young side were heading to a frustrating 1-0 loss at home to struggling Sheffield United, whose incessant time-wasting saw 12 minutes added on at the end of the 90.Spurs made the most of them, with Richarlison heading in a 98th-minute equaliser and Dejan Kulusevski providing the 100th-minute winner.Tottenham 2-1 Sheffield United: Player ratings as Spurs seal win with two stoppage-time goals

Kulusevski's strike in September completed the latest comeback in Premier League history, but this record was broken in April by Chelsea in their 4-3 win at home to United.The Blues squandered their early two-goal lead and trailed 3-2 heading into added time at the end of the second half, only for Palmer to equalise from the penalty spot in the 100th minute and then snatch the win in the 101st.Chelsea 4-3 Man Utd: Player ratings as Palmer scores in 100th and 101st minutes