De nieuwste comebacks van het Premier League-seizoen 2023/24 - gerangschikt

06 April 2024 2131

We hebben dit seizoen al kunnen genieten van een flinke dosis mooie comebacks in de Premier League.

De beslissing om extra tijd toe te voegen, zelfs voor de kleinste onderbrekingen in het spel, heeft geleid tot een toename van late doelpunten en late ommekeer. We zijn hier voor dat drama.

Hier zijn de beste ommekeer tot nu toe dit seizoen, gerangschikt op hoe laat en vermakelijk ze waren.

Laten we deze lijst starten met de gelijkspellen, aangezien ze technisch gezien geen comebacks zijn, maar nog steeds hectisch waren. Manchester City verkeerde in hun thuiswedstrijd tegen Crystal Palace in geen enkele moeilijkheid, met een voorsprong van 2-0 in de laatste 15 minuten van de normale speeltijd. Een reeks fouten liet Jean-Philippe Mateta toe om de Eagles gelijk te trekken voordat Michael Olise de bal thuis schoot vanaf de strafschopplek in de 95e minuut nadat Phil Foden de eerste doelpuntenmaker van Palace had geveld. Man City 2-2 Crystal Palace: Spelersbeoordelingen terwijl kampioenen voorsprong van twee goals weggooien

Een paar weken voor dat gelijkspel met Palace werd City teruggefloten door een penalty bij Chelsea. Cole Palmer, die die zomer pas van Etihad Stadium naar Stamford Bridge was verhuisd, schoot vanaf 12 meter gelijk op 95 minuten om een gelijkspel veilig te stellen nadat Rodri het leek te hebben gewonnen voor City slechts tien minuten eerder. Chelsea 4-4 Man City: Spelersbeoordelingen als Palmer dramatische gelijkmaker scoort in Premier League klassieker

Gaan we verder met overwinningen, we beginnen met eentje die niet laat was in het grote schema van deze lijst, maar desalniettemin indrukwekkend was. Bournemouth stond met 3-0 achter bij Luton in de rust van hun verplaatste duel in maart, maar slaagde erin om met 4-3 te winnen dankzij vier doelpunten na de rust, waarbij Antoine Semenyo de ommekeer voltooide in de 83e minuut. Bournemouth sluit zich aan bij de elite Premier League club na verbazingwekkende comeback overwinning op Luton

West Ham verspeelde de kans om een enorme stap te zetten richting een vierde opeenvolgend seizoen van Europees voetbal toen ze een 3-1 voorsprong verloren bij Newcastle. Een controversiële penalty van Alexander Isak bracht het verschil terug naar één doelpunt in de 77e minuut voordat Harvey Barnes zes minuten later gelijkmaakte. In de laatste minuut van de normale speeltijd schoot Barnes een knallende winnaar binnen. Newcastle 4-3 West Ham: Spelersbeoordelingen terwijl late Barnes brace Magpies chaotische winst oplevert

Hoewel ze 1-0 achterstonden en het grootste deel van de wedstrijd met slechts 10 man speelden, zou je het Liverpool vergeven als ze zich zouden overgeven in hun vroege seizoenstrip naar Newcastle. Maar de mannen van Jurgen Klopp bleven doorgaan en werden beloond met een van de eerste comebacks van het seizoen, met Darwin Nunez die doelpunten binnen schoot in de 81e en 93e minuut. Newcastle 1-2 Liverpool: Speler beoordelingen als Nunez brace ongelooflijke comeback overwinning bezegelt

Je zou waarschijnlijk een comfortabele overwinning voor Liverpool noteren als je ziet dat ze Fulham thuis hebben in het verschiet, maar dit was verre van gemakkelijk voor de Reds. Bobby De Cordova-Reid zette de Whites op 80 minuten 3-2 voor nadat zijn team twee keer was teruggekomen van een doelpuntenachterstand, maar er waren nog twee verdere doelpunten te gaan. Wataru Endo bracht Liverpool terug op gelijke hoogte op 87 minuten en Trent Alexander-Arnold zorgde voor het winnende doelpunt enkele seconden later. Liverpool 4-3 Fulham: Spelersbeoordelingen als Alexander-Arnold 7-goal spektakel beslist

Ange Postecoglou's Tottenham begon het seizoen 2023/24 in vuur en vlam, maar hun campagne raakte een grote hobbel in een 4-1 verlies tegen Chelsea aan het begin van november. Blessures en schorsingen dwongen Spurs tot verschillende wijzigingen voor hun daaropvolgende reis naar Wolves, hoewel ze een vroege voorsprong namen door Brennan Johnson. Maar de gastheren bleven aankloppen en keerden het spel volledig om dankzij doelpunten van Pablo Sarabia op 91 minuten en Mario Lemina op 97. Wolves 2-1 Tottenham: Spelersbeoordelingen als blessuretijd dubbel Spurs harten breekt

Dit is een vrij speciale vermelding - Manchester United leidde 2-1 bij Arsenal na 89 minuten, maar verloor op de een of andere manier met 3-1. Dat is voetbal, toch? Alejandro Garnacho's zou-be winnaar werd door VAR afgekeurd vanwege een extreem marginaal buitenspel, en de Gunners kwamen terug om twee keer te scoren in blessuretijd. Declan Rice zette de gastheren op 96 minuten en Gabriel Jesus maakte de wedstrijd af met 101 op de klok. Arsenal 3-1 Man Utd: Spelersbeoordelingen als Rice & Jesus late winst stelen voor Gunners

Het ene moment dat zo'n wedstrijd dit seizoen in het voordeel van United uitviel, was thuis tegen Brentford. De Bees waren vastberaden na Mathias Jensen's openingsdoelpunt in de eerste helft, maar gaven toe aan Scott McTominay doelpunten in de 93e en 97e minuten om een beroemde overwinning in Old Trafford te verspillen. Man Utd 2-1 Brentford: Spelersbeoordelingen als McTominay scoort twee keer in extra tijd om comeback te bezegelen

Tottenham fought off the dreaded Manager-of-the-Month curse in some style back in September.Postecoglou's young side were heading to a frustrating 1-0 loss at home to struggling Sheffield United, whose incessant time-wasting saw 12 minutes added on at the end of the 90.Spurs made the most of them, with Richarlison heading in a 98th-minute equaliser and Dejan Kulusevski providing the 100th-minute winner.Tottenham 2-1 Sheffield United: Player ratings as Spurs seal win with two stoppage-time goals

Kulusevski's strike in September completed the latest comeback in Premier League history, but this record was broken in April by Chelsea in their 4-3 win at home to United.The Blues squandered their early two-goal lead and trailed 3-2 heading into added time at the end of the second half, only for Palmer to equalise from the penalty spot in the 100th minute and then snatch the win in the 101st.Chelsea 4-3 Man Utd: Player ratings as Palmer scores in 100th and 101st minutes