Liverpool 2-0 Brentford: Spelarbetyg när Reds fortsätter perfekt start under Arne Slot

26 Augusti 2024 2641

FRÅN ANFIELD - Liverpool vann två av två för att starta den nya Premier League-säsongen när de slog Brentford med 2-0 på söndagen.

Mål i vardera halvleken från Luis Diaz och Mohamed Salah gav de röda en välförtjänt tre poäng när Arne Slot fortsatte sin fina start på livet på Merseyside.

Värdarna är ett av bara fyra lag som har registrerat vinster i var och en av sina två första matcher.

Brentford hade haft en ljus start på förfarandet men hamnade på efterkälken när en egen anfallsmöjlighet vändes mot dem.

Efter att ha fått en hörna i den 13:e minuten, plockade bina snart bollen ur sitt eget nät när Salah och Diogo Jota startade en paus som slutade med att Diaz avslutade bra.

Brentford utnyttjade nästan ett dödläge bättre kort efter, Christian Norgaard headade en strålande möjlighet från nära håll.

Men de röda fortsatte att hota, med Salah som sköt över efter intrikat spel på högerkanten och Trent Alexander-Arnold tvingade in Nathan Collins i en desperat blockering i boxen.

Diaz mål räckte för att Liverpool skulle ta ledningen in i pausvilan, men den osäkra positionen underströks efter omstarten när Collins tvingade Alisson till en fin räddning med en nick i backstolpen.

Det verkade dock väcka värdarna, med Jota och Salah som gick nära efter intrikat uppbyggnad innan Alexander-Arnold slog stolpen med en hörna.

Och Liverpools återupptäckta hot belönades till slut när Diaz gled in Salah efter en hög omsättning och egyptiern avslutade med sedvanligt sval och gjorde 2-0 med 20 minuter kvar.

Ytterligare glans lades nästan till på resultatlinjen när ersättaren Cody Gakpo slog ribban sent, men det spelade ingen roll i slutändan eftersom Slots lag såg ut en utmärkt tre poäng.