Liverpool 2-0 Brentford: Spelersbeoordelingen als Reds perfecte start onder Arne Slot voortzetten

26 Augustus 2024 2845

Vanaf Anfield - Liverpool maakte het twee overwinningen uit twee om het nieuwe Premier League-seizoen te beginnen toen ze Brentford op zondag met 2-0 versloegen.

Doelpunten in beide helften van Luis Diaz en Mohamed Salah bezorgden de Reds een verdiende drie punten terwijl Arne Slot zijn uitstekende start op Merseyside voortzette.

De gastheren zijn een van de vier teams die overwinningen hebben behaald in elk van hun eerste twee wedstrijden.

Brentford had een heldere start van het duel genoten, maar viel achter toen een aanvallende kans van henzelf tegen hen werd gekeerd.

Nadat ze in de 13e minuut een corner hadden verdiend, stonden de Bees al snel de bal uit hun eigen doel te halen toen Salah en Diogo Jota een aanval opzetten die eindigde in een goede afronding van Diaz.

Brentford maakte bijna beter gebruik van een vrije trap kort daarna, Christian Norgaard koppende een schitterende kans van dichtbij naast.

Maar de Reds bleven dreigen, met Salah die over schoot na ingewikkeld spel aan de rechterkant en Trent Alexander-Arnold die Nathan Collins dwong tot een wanhopige blokkade in het strafschopgebied.

Het doelpunt van Diaz was genoeg voor Liverpool om met een voorsprong de rust in te gaan, maar de hachelijkheid van hun positie werd benadrukt na de hervatting toen Collins Alisson met een kopbal bij de tweede paal tot een goede redding dwong.

Maar dat leek de gastheren wakker te schudden, met Jota en Salah die dichtbij kwamen na ingewikkeld opbouwen voordat Alexander-Arnold de paal raakte met een corner.

En de herwonnen dreiging van Liverpool werd eindelijk beloond toen Diaz Salah inschoof na een hoge ommezwaai en de Egyptenaar koelbloedig afmaakte om er 2-0 van te maken met nog 20 minuten te spelen.

Er werd bijna nog een glans toegevoegd aan de score toen invaller Cody Gakpo laat de lat raakte, maar dat deed er uiteindelijk weinig toe omdat Slot's ploeg een uitstekende overwinning behaalde.