Chelsea 5-0 Barrow: Spelarvärderingar när Blues enkelt tar sig vidare till fjärde rundan av Carabao Cup

25 September 2024 2120

Chelsea seglade till en rutinmässig 5-0-seger över Barrow för att säkra sin plats i fjärde rundan av Carabao Cup.

League Two-outfiten var enkelt inget motstånd för Enzo Marescas lag, som rusade till en tidig 2-0-ledning tack vare mål från Christopher Nkunku. Ett eget mål hade Chelsea 3-0-ledning i paus.

Pedro Neto tryckte in bollen bara ögonblick efter avspark, innan Nkunku avslutade med att fullborda sitt hattrick för att avsluta en perfekt kväll.

Chelsea gjorde 11 förändringar i sin startuppställning men Enzo Maresca höll ändå en stark trupp och behöll alla sina akademispelare på bänken, och Blues ledde med 1-0 redan efter åtta minuter. Felix briljanta pass lyfte över hela Barrows försvar och hittade Nkunku, som timade sitt löp perfekt och kontrollerade sin volley i nätet.

Det andra målet kom sju minuter senare när Malo Gustos låga inlägg återigen hittade Nkunku för en läcker klack bortom Paul Farman i Barrows mål.

Felix bidrog till en tredje mål strax innan den halvtimmen. Portugalens internationella böjde en frispark över muren och på insidan av stolpen, men returen hamnade i nätet efter att ha träffat den hjälplösa Farmans rygg.

Spelets momentum fortsatte in i den andra halvleken och Neto tryckte in en elektrisk kontring endast två minuter efter avspark efter ett smart inlägg från Mykhailo Mudryk.

Farman fick sträcka sig för att stoppa en besvärlig volley från Kiernan Dewsbury-Hall, och Barrow-målvakten räddade bra för att förneka Axel Disasi två gånger strax därefter.

Barrow hade några fina stunder när klockan tickade på men hade mycket svårt att skapa heta målchanser, och de hade tur att inte hamna ännu mer efter när Tyrique George sköt utanför från nära håll.

Chelseas väntan på en femte mål varade inte mycket längre. Med 15 minuter kvar säkrade Nkunku sitt hattrick när han utnyttjade ett misstag från Farman och tryckte in bollen i ett öppet mål.

Till deras förtjänst låg Barrow inte ner sig, med inhopparen Katia Kouyate som stack ut särskilt, men det fanns aldrig någon verklig hot mot Chelseas mål och Blues avslutade sin seger på ett bekvämt sätt.

MV: Filip Jorgensen - 6/10 - Hade inte mycket att göra men hanterade allt som kom hans väg bekvämt.

HÖ: Malo Gusto - 7/10 - Livlig i den inverterade rollen och fick en smart assist för Nkunkus andra mål.

MV: Axel Disasi - 7/10 - Stöttade av all press och gav en smart grund för vilken Chelsea byggde sina attacker.

MV: Benoit Badiashile - 7/10 - Precis som Disasi, var Badiashile inblandad i nästan varje drag Chelsea gjorde.

VÄ: Renato Veiga - 7/10 - Fick mycket ansvar på bollen och besviktade inte. Spelade några bra pass in i sina anfallskamrater.

DM: Cesare Casadei - 7/10 - Gjorde en långsam start på matchen men hittade snart fotfäste. Opererade på en egen ö, spelade flera snabba pass för att hålla igång spelet.