Chelsea 5-0 Barrow: Spelersbeoordelingen als de Blues eenvoudig doorgaan naar de vierde ronde van de Carabao Cup

25 September 2024 1856

Chelsea stoomde door naar een routineuze 5-0 overwinning op Barrow om hun plaats in de vierde ronde van de Carabao Cup veilig te stellen.

De opstelling van League Two was simpelweg geen partij voor de ploeg van Enzo Maresca, die al vroeg met 2-0 voor kwam dankzij doelpunten van Christopher Nkunku. Een eigen doelpunt zorgde ervoor dat Chelsea met 3-0 voor stond bij rust.

Pedro Neto tikte kort na de rust binnen, voordat Nkunku zijn hattrick voltooide om een perfecte avond af te sluiten.

Chelsea maakte 11 wijzigingen in hun basisopstelling, maar Enzo Maresca ging nog steeds sterk door en hield al zijn academie spelers op de bank, en de Blues stonden na slechts acht minuten al met 1-0 voor. Felix's briljante pass over de hele Barrow-verdediging vond Nkunku, die zijn loop perfect timede en zijn volley controleerde in het doel.

De tweede goal kwam zeven minuten later toen de lage voorzet van Malo Gusto opnieuw Nkunku vond voor een prachtige flick voorbij Paul Farman in het doel van Barrow.

Felix droeg bij aan een derde goal kort voor het halfuur. De Portugese international krulde een vrije trap over de muur en tegen de binnenkant van de paal, maar het schot belandde in het doel nadat het de rug van de hulpeloze Farman raakte.

De momentum van de wedstrijd zette zich voort in de tweede helft en Neto tikte binnen na slechts twee minuten na de rust na een slimme voorzet van Mykhailo Mudryk.

Farman moest zich strekken om een lastige volley van Kiernan Dewsbury-Hall te stoppen, en de Barrow-keeper dook goed om Axel Disasi kort daarna tweemaal te weerstaan.

Barrow had enkele mooie momenten toen de tijd verstreek, maar vond het uitermate moeilijk om goede kansen te creëren, en ze hadden geluk dat ze niet verder achter kwamen toen Tyrique George van dichtbij naast schoot.

De wachttijd van Chelsea op een vijfde doelpunt duurde niet veel langer. Met nog 15 minuten te gaan, maakte Nkunku zijn hattrick compleet toen hij profiteerde van een fout van Farman en in een leeg doel tikte.

Tot hun eer gaf Barrow zich niet zomaar gewonnen, met name invaller Katia Kouyate viel op, maar er was niet echt een dreiging voor het Chelsea-doel en de Blues brachten hun overwinning op comfortabele wijze tot een goed einde.