Brighton 0-3 Arsenal: Spelersbeoordelingen terwijl Gunners de druk hoog houden in de titelrace

07 April 2024 2933

Arsenal boekte een comfortabele 3-0 overwinning op Brighton & Hove Albion en eindigde zaterdag bovenaan de Premier League.

De Gunners hadden een goede waarde voor hun voorsprong toen Bukayo Saka in de eerste helft vanaf de strafschopstip scoorde, en Kai Havertz nam alle twijfel over het resultaat weg door op het uur een voorzet van Jorginho binnen te tikken. Voormalig zeemeeuw Leandro Trossard wreef zout in de wonden met een heerlijke afdronk laat in de avond.

De ploeg van Mikel Arteta eindigt de dag één punt voorsprong op Liverpool bovenaan het klassement, waarbij de Merseysiders zondag tegen Manchester United spelen.

Gabriel kopte na slechts 60 seconden naast, maar Brighton had in de openingsfase hun eigen doel halverwege, omdat beide ploegen snel naar buiten kwamen op zoek naar een groen doelpunt.

Saka had zijn hoofd in zijn handen nadat hij naar binnen had gesneden en een uitstekende kans naast de paal van Bart Verbruggen had gekruld, voordat de terugval van de Engelsman op Gabriel Jesus een uitstekende redding opleverde van de Brighton-stopper.

Arsenal bleef maar komen en Jesus miste opnieuw een grote kans. De zwevende voorzet van Kai Havertz vond hem bij de achterpaal, maar Jesus kon zijn poging niet op doel houden.

De druk leidde uiteindelijk tot een penalty toen Tariq Lamptey Jesus in de 31e minuut neerhaalde. Saka stuurde Verbruggen de verkeerde kant op en bezorgde Arsenal een verdiende voorsprong.

David Raya moest op volle kracht zijn om Julio Enciso te ontzeggen toen de eerste helft ten einde liep, maar Arsenal ging als beste de rust in en bezorgde Brighton nog een paar schrik voordat het fluitsignaal klonk.

Jesus kopte vroeg in de tweede helft opnieuw een voorzet van Havertz naast en de Duitser zou uiteindelijk het heft in eigen handen nemen toen hij op het uur een lage voorzet van Jorginho binnentikte nadat Brighton opnieuw balbezit had afgestaan ​​terwijl hij probeerde vanaf de achterkant te spelen. .

Brighton genoot na het doelpunt veel tijd aan de bal, maar vormde zelden een echte bedreiging, aangezien William Saliba en Gabriel overeind bleven en Arsenal op de counter besprong om laat in de wedstrijd een derde te pakken.

Invaller Trossard vond zichzelf door op doel na een run die diep op zijn eigen helft begon, waarbij de voormalige Brighton-man naar voren stormde en Verbruggen overeind liet staan ​​en het boegeroep van de geminachte thuisfans in zich opnam.