De 6 beste spelers van Premier League Gameweek 31 - gerangschikt

06 April 2024 1782

Zodra de klokken in het VK vooruitgaan, gaan we echt de laatste stadia van een Premier League-seizoen in.

De actie heeft tot nu toe niet teleurgesteld, met een volledige ronde van midweekse wedstrijden die ons veel lekkernijen, spanningen en schokken hebben opgeleverd.

Hier zijn de beste spelers van Gameweek 31, gerangschikt.

Door blessures en andere spelers die de pikorde beklimmen, heeft Emile Smith Rowe maar weinig zinvolle speeltijd gekregen sinds zijn indrukwekkende doorbraakseizoen 2021/22. Hij kreeg een zeldzame start voor de wedstrijd van Arsenal tegen Luton Town op woensdagavond en hij greep de kans bij de horens, danste zich een weg door het middenveld om een uitvoering te leveren die bewijst dat hij bruikbaar is in deze titelrace.

De snelle start van Nottingham Forest in de ontmoeting van dinsdag met Fulham dwong de bezoekende manager Marco Silva tot een drievoudige wissel in de eerste helft. De Reds stonden op dat moment al met 2-0 voor, grotendeels dankzij de inspanningen van Morgan Gibbs-White, die Callum Hudson-Odoi's opener assisteerde en vervolgens zelf een doelpunt scoorde om de voorsprong uit te breiden tot drie voor de rust. Tosin Adarabioyo scoorde een troostdoelpunt na de rust, maar de schade, grotendeels toegebracht door Gibbs-White, was al aangericht.

In de eerste helft van het seizoen leek Alexis Mac Allister nogal verloren in het middenveld van Liverpool. Maar de Argentijnse wereldkampioen heeft zich de laatste maanden weer hersteld, opgestaan wanneer het het meest nodig was en zijn status als een van de sleutelspelers van Jurgen Klopp bevestigd. Mac Allister's opmars ging donderdag door met een knallend schot in de 3-1 triomf van Liverpool thuis tegen Sheffield United, waarmee de Reds weer op voorsprong kwamen toen ze echt een moment van inspiratie nodig hadden om hun vasthoudende bezoekers af te breken.

Toen Alejandro Garnacho in de 86e minuut werd gewisseld tijdens de tocht van Manchester United naar Chelsea met zijn team 3-2 voor, leek het ondenkbaar dat hij de avond eindigde als verliezer. TNT Sports noemde de vleugelspeler oorspronkelijk Speler van de Wedstrijd voor zijn geweldige en schijnbaar wedstrijd-winnende brace, waarbij hij gezamenlijk topscorer werd in de Premier League voor het seizoen. Maar het mocht niet zo zijn voor Garnacho en zijn teamgenoten...

Garnacho's avond werd verpest door de heldendaden van Cole Palmer, die in de 100e en 101e minuut scoorde om Chelsea een 4-3 overwinning te bezorgen op het allerlaatste moment. Palmer had de Blues al twee voorsprong gegeven in de eerste helft na het benutten van een penalty, maar zijn team stortte in en incasseerde drie keer voordat de opmerkelijke finish plaatsvond. Hij scoorde opnieuw vanaf 12 meter voordat zijn afgeketste inspanning van een hoekschop voorbij de keeper van United, Andre Onana, zeilde en Stamford Bridge wild maakte.

Wat een seizoen is het geweest voor Phil Foden. De 23-jarige stond woensdag opnieuw op toen zijn hattrick Manchester City naar een broodnodige 4-1 overwinning stuwde in eigen huis tegen Aston Villa. Nadat Jhon Duran Rodri's opener had geannuleerd, bracht Foden City aan het einde van de eerste helft op gelijke hoogte met een directe vrije trap vanaf de rand van de box. Foden verzekerde zich vervolgens van zijn tweede met een lage finish net na het uur voordat hij de drie punten bezegelde dankzij een 25-yard piledriver. Terwijl hij onderuit gleed. Wat een talent.