Arsenal dealt David Raya injury blow with 16-year-old lined up as replacement

25 September 2024 2930

David Raya wordt verwacht rust te krijgen voor de Carabao Cup-wedstrijd van Arsenal tegen Bolton Wanderers nadat hij een tik had opgelopen tegen Manchester City.

De Spaanse doelman is het seizoen 2024/25 ongelooflijk goed begonnen. Na een uitstekende vertoning tegen Tottenham Hotspur in de noordelijke derby van Londen, maakte Raya indruk met een prachtige dubbele redding in een gelijkspel tegen Atalanta in de UEFA Champions League. Hij kwam vervolgens verschillende keren de Gunners te hulp tijdens de 2-2 tekenen van zondag op het Etihad Stadium.

Echter, tijdens de tweede helft van hun meeslepende gelijkspel met City, moest Raya behandeling ondergaan voor een blessure. Hij speelde de hele wedstrijd, maar zal worden gespaard voor de volgende wedstrijd van Arsenal.

De Daily Mail meldt dat Raya nog steeds een knieprobleem heeft, en hoewel het niet ernstig wordt geacht, zal Arsenal geen risico's nemen en hem uit het team houden voor de wedstrijd tegen Bolton in het Emirates Stadium op woensdag.

De Gunners hebben echter weinig opties op het gebied van keepers voor deze derde ronde. Reservekeeper Neto is uitgesloten nadat hij in ronde twee had gespeeld met Bournemouth vóór zijn verhuizing naar noordelijk Londen, terwijl de 18-jarige zomerse aanwinst Tommy Setford recentelijk niet beschikbaar was voor selectie vanwege fitnessproblemen.

Dat laat manager Mikel Arteta weinig keus dan om 16-jarige Jack Porter te laten spelen, die slechts zes keer heeft gespeeld voor hun Onder-18 en een keer voor hun Onder-21.

Porter maakte deel uit van de reizende selectie voor de reis naar City op zondag, maar stond niet op de wedstrijddagselectie.

Raya zou weer beschikbaar moeten zijn voor de Premier League-wedstrijd van Arsenal thuis tegen Leicester City op zaterdag.